torsdag 24. februar 2011

Kjøkkenkroken

God kveld folkens.
Her kommer et lite innlegg om kjøkkenet vårt.

Velkommen inn :o)
Som de fleste som kjenner meg vet, så er ikke kjøkkenet det rommet jeg oppholder meg mest i, rett og slett fordi jeg ikke liker å lage mat.



Mannen min derimot liker å lage mat, så det er for det meste hans jobb å være på kjøkkenet :)

Ha en forsatt god kveld
klem

tirsdag 22. februar 2011

En liten tur hjem i helga...


Førte til mange store og fullasta kasser. I kassene er det ting fra barndommen min. Jeg har ryddet barnerommet mitt, og det er utrolig hva man har spart på opp gjennom årene. Alt fra gamle mobilesker og skolebøker til gamle leker. Eskene ble kastet, bøkene sortert, og lekene pakket ned igjen for så å være med på lasset hjem.  Jeg fant leker som jeg har mange gode minner fra, og ting som jeg ikke husker fult så godt. Det er koselig å sitte slik å huske tilbake på de gode stundene, man får lyst til å bli et barn igjen. Hvor man kan forsvinne inn i fantasien og nyte den.  





torsdag 17. februar 2011

Hva skulle jeg gjort uten???

Bestemor!

Takk og pris for at vi har henne. Vet ikke helt hva jeg skulle gjort uten. Hvem skulle da ha strikket herlige ullsokker i alle regnbuens farger? Ikke bare strikker hun, bestemor hekler både luer, votter og det vi ellers måtte ønske. Det er bare å komme med ideer eller oppskrifter, så setter hun i gang. Så fort vi er ute av døren, kan hun ikke vente med å begynne. Synes hun ikke fargene passer sammen, eller noe annet på oppskriften er så fint, så dropper hun det eller bytter det ut med noe annet. Hun er så herlig, bestemor!

  Det siste hun nå har heklet er en lue jeg fant i et ukeblad, jeg kan selv ikke strikke eller hekle så da er det godt å komme til bestemor. Jeg synes lua ble helt nydelig, hva synes dere?




tirsdag 15. februar 2011

Tro det eller ei...


I går fikk jeg disse fine tulipanene av min kjære. Jeg ble positivt overrasket og veldig fornøyd, hadde egentlig ikke forventet å få noe som helst!


Tulipanene snittes, dvs. man skjærer over ca. 2 cm nederst på hver stilk. Behold plasten eller innpakningspapiret på og sett dem i kaldt vann noen timer. Poenget er at tulipanene skal ha støtte mens de strekker seg ut. Er det noen løse blader på tulipanen, bør disse fjernes.  Aldri la det være blader i vannet. Når du skal plassere tulipanbuketten, pass på at den ikke står i sollys eller for nær en varmekilde. Dette vil nemlig redusere bukettens levetid.

Sett buketten mørkt og kjølig om natten.


mandag 14. februar 2011

Dagen norske menn glemmer...

I dag er det Valentine's day eller Alle hjerters dag ... Det er dagen da vi skal være ekstra romantiske og vise vår kjærlighet til den man elsker.


Hvordan gjør man det? I de aller fleste tilfellene innebærer det å kjøpe noe. Enten det er en bukett blomster, en kake, gå ut og spise, eller noe helt annet.
 
Min mann mener det er noe handelsstanden har funnet på for at vi skal kjøpe mere.....det er nok sant, det.
Vi feirer ikke Valentine på noen som helst måte, men det er jo en fin unnskyldning, eller anledning til f.eks. gå ut og spise, det er jo alltid like koselig :-)


Feiring eller ei; ha en fin dag

torsdag 10. februar 2011

Skrivepulten er på vei til å bli ny!

Planen er å male den hvit. Jeg har nemmelig blitt hekta på å male ting! Jeg er ikke så veldig glad i det trehvite, og synes ikke pulten er så veldig fin. Derfor tenkte jeg at med litt maling så ville den nok bli mye finere.



Malingen er kjøpt, kvistlakken og grunningen har vi lånt rester av hos svigers. Da var det bare å sette i gang. Kvistlakken er tatt på, og grunningen er vi ferdig med.

Så nå er det bare ett par strøk maling igjen. Jeg synes den ser bedre ut allerede! Det ferdige resultatet kommer senere.

søndag 6. februar 2011

Rådyrsteken...

Ligger på tallerkenen klar til å spises. Potetene er kokt og sausen er klar. Min gode mann har laget en fantastisk søndagsmiddag. 

Den smaker helt nydelig! 

onsdag 2. februar 2011

Februar...

Starter regntung og grå. Ennå er det vinter, men våren nærmer seg iallefall. Jeg øyner et lite håp om at isen må forsvinne helt, og veiene bli bare.


Da er deilig å kunne sitte inne og fyre i peisen, selv om det ikke er så kaldt ute lengre.

Klem Klem